Slik blir du mer produktiv

Har du mange baller i luften, men sliter med å få landet dem? Her er våre beste tips til hvordan du effektiviserer arbeidshverdagen din og blir mer produktiv!
mange baller i luften

Er det mange arbeidsoppgaver som gjenstår og alle frister er like kritiske? Les våre tips til hvordan du legger en slagplan som sikrer at du beholder hodet over vann og kommer i mål!

Én ting av gangen
Start arbeidsdagen med å lage en oversikt over arbeidsoppgavene dine, og bestem deg for hvilken av de større oppgavene som skal fullføres i løpet av dagen. Det er ikke dermed sagt at dette er det eneste du skal jobbe med, eller kanskje til og med fullføre i løpet av dagen, men ved å fordele de største oppgavene på ulike ukedager gjør du arbeidsmengden mer håndterbar. Et prioriteringssystem gjør det lettere å stresse ned, og være langt mer tidseffektiv og produktiv.

Ikke utsett
Det er fort gjort å utsette de “verste” arbeidsoppgavene til slutt. Men ved å forskyve det som frister minst til siste frist, gjør du det bare verre for deg selv. Forsøk heller å gjøre unna de vanskeligste eller mest krevende arbeidsoppgavene så tidlig som mulig. Da vet du både at du rekker over disse i tide, og du kan avslutte stressende arbeidsdager med lystbetonte oppgaver.

Gå offline
En av de verste tidstyvene? Den konstante strømmen av nye henvendelser og forespørsler som kommer tikkende inn i mailboksen. Derfor er det langt lettere å være produktiv om du lar mailen ligge og utelukkende konsentrerer deg om èn oppgave om gangen. “Rømmer” du fra mailstrømmen i et par timer kan du glede deg til effekten det vil gi.

Møtekultur
Effektive møter kan virke klargjørende og forhindre misforståelser som medfører merarbeid. Mindre effektive møter tar derimot kun opp unødvendig mye tid. Vær realistisk når du selv booker møter, med tanke på faktisk tid som kreves; trenger en hel time eller er mye gjort på en halvtime? Ved å effektivisere møtekulturen, frigis mye arbeidskapasitet.

 

Kilde: Experis Career Blog