Spenncon trengte midlertidig CFO og Financial Controller

Spenncon er en verdensledende leverandør av prefabrikerte betongelementer og har 3 fabrikker i sentrale regioner i Norge. Selskapet tok kontakt med Jefferson Wells for å se hvilke interimressurser vi hadde tilgjengelig.

Spenncon er en verdensledende leverandør av prefabrikerte betongelementer og har 3 fabrikker i sentrale regioner i Norge. Selskapet omsetter for om lag 1,0 milliarder NOK og har mer enn 500 ansatte. Når CFO sluttet hadde selskapet et prekært behov for både midlertidig CFO og Financial Controller.

Spenncon har historie i Norge tilbake til 1961 da Forspent Betong ble etablert i Hønefoss. Etter navneendring og oppkjøp er det i dag Consolis SAS som eier Spenncon AS. Consolis er verdens ledende leverandør av prefabrikerte betongelementer. Med over 100 års erfaring og 10 000 ansatte på lokasjoner i 28 land, har Consolis en sterk markedsposisjon og en samlet omsetning på om lag 1,8 milliarder EUR.

Spenncon er i dag etablert med 3 fabrikker i sentrale regioner i Norge, omsetter for om lag 1,0 milliarder NOK og har mer enn 500 ansatte. De tre fabrikkene er lokalisert i Hønefoss, Hjørungavåg og i Sandnes. Vi har under etablering en ny høyeffektiv fabrikk på industriområdet Skurve lokalisert om lag 20 km sørøst for Sandnes, der all produksjon i Rogaland blir samlokalisert i løpet av 2018. Vi bidrar i hele verdikjeden når moderne bygg skal føres opp, fra løsningsvalg via salg og prosjektutvikling til komplett montasje av råbygget. I tillegg har vi løsninger for både anleggsmarkedet og sviller til jernbanen. Vi ligger i forkant med utvikling av produkter og produksjonsprosesser som gir mindre belastninger på miljøet, og forplikter oss til enhver tid å overholde myndighetenes miljøkrav. Spenncon er sertifisert iht ISO9001.

Utfordring
I forbindelse med at Spenncons CFO sluttet hadde de et prekært behov for både en CFO og en Financial Controller på innleiebasis. Siden Spenncon er eid av et investeringsselskap stilles det krav til rapportering av høy standard og de var på jakt etter en leverandør som kunne levere på dette så raskt som mulig.

Løsning
Spenncon tok derfor kontakt med Jefferson Wells for å høre hvilke interimressurser som kunne være tilgjengelig på CFO- og Financial Controller-nivå. Det vil si kandidater med tung bakgrunn fra økonomi- og virksomhetsstyring, rapportering i konsernstruktur samt produksjonserfaring. I konkurranse med flere leverandører valgte Spenncon Jefferson Wells som leverandør. Begge konsulenter innfridde de krav Spenncon hadde, både på det faglige og personlige plan. Selskapet opplevde en effektiv prosess av høy kvalitet og ikke minst en svært god forståelse av det faglige behovet. 

Resultat
Tilbakemelding fra Spenncon: Konsulentene har vært innleid hos oss i over ett år og vi er veldig fornøyde med både prosess og resultat. Jefferson Wells sine rådgivere er dyktige fagspesialister innen økonomiområdet og forstår våre utfordringer og behov.